joi, 1 mai 2008

SOMN DE VOIE...DUPA UN 1 MAI MUNCITORESC;)

Ei si daca tot mi-am facut de cap azi cu blog-ul asta zic sa-i pun capat frumos...cu speranta ca il voi organiza mai bine in viitor si ca va arata pana la urma cum trebuie acest blog.Inca nu pricep anumite chestii, inca nu stiu cum sa fac sa merga alte prostii..in fine.Pana la urma voi reusi pentru ca ambitia ma caracterizeaza;). Mai am si prieteni, mai cer un sfat si totul o sa fie ok...Sa treaca si noaptea asta de 1 mai ( cand lumea daseaza prin cluburile de pe litoral, sau desculti pe plaja ... in cluburile din zonele montane, sau cu un pahar de vin cald si in geci de iarna -ma refer la cei care sunt la munte la mari altitudini- ) , sa le treaca mahmureala prietenilor mei sa le pot cere ajutorul:)) Reveniti-va fratilor ca a trecut 1 mai!!!Gata la munca!Asadar, ma pun sa dorm ca maine se anunta o zi plina de cumparaturi si bagaje..sambata plec la Bucuresti.Gata Pastele,gata 1 mai...si adio vacanta...incepe stresiunea asa ca trebuie sa ne revenim din lenevit si sa ne punem cu burta pe carte..si cu picioarele in club;)) ... glumesc! Noapte buna blogule:P

...si cateva sigle;)






radio


Ca tot vorbeam de Olix mi-a venit in minte o intrebare :care este oare cel mai bun radio de la noi?cel mai ascultat, cel mai popular, cel mai.... ?Dupa parerea mea, ca si popularitate (atat datorita carcotasilor, spectacolelor , a televiziunii cu acelasi nume) KISS FM -ul imi pare a fi in varful topului. Si nu spun asta datorita faptului ca il cunosc pe el (care lucreaza acolo), ci pentru ca asta cred...Am cunostinte in mai multe posturi de radio, deci nu sunt subiectiva. Care este parerea voastra?

Iata un sondaj de opinie facut anul trecut 3 septembrie-28 octombrie.
Intrebati care este cel mai ascultat post de radio, raspunsul spontan a aproape 40% dintre cei intervievati a fost Europa FM, depasind chiar si Radio Romania Actaulitati.
Studiul a fost realizat prin sondaj de opinie cu intervievare la domiciliu a subiectilor, in perioada 6 Septembrie - 28 Septembrie. La cercetare au luat parte 2507 persoane atat din mediul urban cat si din cel rural.
Pentru informatii despre radio-urile preferate accesati: http://www.profm.ro/ , http://www.kissfm.ro/ , http://www.europafm.ro/ , http://www.radio21.ro/ .
Astept un top al preferintelor voastre! :)

RECOMANDARI


Va propun sa vizitati http://www.olix.ro/. Este blog-ul unui prieten de al meu Oliver. Il veti putea urmari si live tot pe blog in fiecare sambata seara de la 22 la Partidul KISSFM .. Il recomand cu placere !

LECTII DE VIATA PE BUNE!

Zice lumea ca hi5-ul e de kko..o fi.Nu contest pitzipoancele care isi etaleaza ce au ele mai bun.(sau nu) , nu contest prostia si lipsa de imaginatie a unora ( gusturile,se stie,nu se discuta). Dar iata ce poti gasi prin unele conturi a unor oameni care mai si judeca..nu doar pozeaza :Zilnic, ne intrebam de ce se intampla anumite lucruri in viata noastra, de ce ne lovim de atatea probleme, de ce ne merge din ce in ce mai rau...Raspunsul este foarte simplu: Viata noastra este exact produsul gandirii si imaginatiei noastre. Cu cat gandesti mai NEGATIV cu atat viata ta este mai sumbra si mai anosta. Vrei schimbari??NIMIC mai simplu! Gandeste pozitiv, imprastie in jurul tau iubire, ganduri pasnice si vei primi la randul tau ceea ce oferi! Este vorba de legea atractiei! "ESTI CEEA CE GANDESTI!" .
Ei ce parere aveti? Nu voi da numele celui care a scris asta..nu conteaza, important e ca mai sunt detinatori de cont de hi5 care nu dau copy-paste si care isi exprima frumos si concret o idee!Felicitari celor care stiu sa-si spuna intr-un mod interesant ideile,iar ca sfat pentru cei care au un astfel de cont: dati add persoanelor de calitate!
Voi aveti cont?Ce parere aveti despre hi5 si blanck-ul din creierul unora?

INCEPUT...IDEE SI CONTEXT. CUM ITI FACI BLOG?DE CE MI-AM FACUT BLOG?


"Blogul inseamna a scrie, a face conversatie. Inseamna exteriorizarea unor stari, idei. Blogul este adesea definit drept o pagina web actualizata frecvent, in care informatia postata este afisata in ordine invers cronologica. Aceste jurnale electronice pot fi despre orice: politica, jurnalism, literatura, pesti, fotbal. In componenta lor se regasesc adesea text, imagini, sunet, video sau orice combinatie a acestora.
Sunt multe motive pentru care cineva se apuca sa scrie un blog. In prezent, unele dintre ele sunt surse viabile de stiri tehnologice, articole informative sau pur si simplu continut captivant.
Candidatii la presedintia diferitelor state au blog-uri, actorii si jurnalistii au de asemenea propriile blog-uri. Un blog este in principiu o pagina web organizata in asa maniera ca autorul si cititorii blog-ului sa poata accesa si introduce rapid informatii.
Daca nu ai participat la vreun blog pana acum, ar fi o idee destul de buna sa incepi prin a citi blog-urile altora, a le urmari pentru a descoperi stilul abordat. Citeste comentariile si aduga propriile insertii. Citirea si comentarea blog-urilor este la fel de importanta ca si scrierea lor. Fara audienta si participare, un blog este doar o publicatie online.
Exista mai multe motoare de cautare specifice blog-urilor: Google Blogsearch, Blogpulse, IceRocket. Scrieti despre orice va pasioneaza. Cele mai interesante blog-uri sunt cele legate de evenimentele obisnuite din viata autorilor. Majoritatea scrierilor au o tenta personala, de aceea sunt atat de raspandite. In general, temele abordate in cadrul unui blog evolueaza in timp, dupa ce autorul capata o oarecare dexteritate. Incercati sa actualizati blogul in fiecare zi. Ideile proaspete aduc mai multa audienta, oferindu-le participantilor motive pentru a le comenta.
A scrie pe web este putin diferit decat scrisul obisnuit, pe hartie. Aici aveti o audienta care poate si va reactiona instantaneu. Oamenii sunt mai putini rabdatori pe web, asadar trebuie sa le captati rapid atentia si sa o mentineti. Tot ce trebuie sa faceti la inceput este sa scrieti. Cu timpul va veti insusi un stil, veti capata incredere. Blogul va reprezenta ideile si sentimentele critice si creative despre lecturile avute, activitatile desfasurate sau alte aspecte ale vietii. Veti sti mai bine subiectul abordat, motivul pentru care l-ati ales si audienta pentru care scrieti.
Fiecare scriere trebuie datata si pastrata in portofoliu. Considerati blog-ul drept o conversatie nesfarsita. Fiecare scriere trebuie sa aiba un titlu original. Titlul nu trebuie doar sa informeze, trebuie sa ofere un indiciu despre pozitia adoptata in privinta subiectului. Textul trebuie sa fie citet, corect gramatical. Lasati o linie goala intre paragrafe. Asigurati-va ca previzualizati textul ininte de a-l posta. Folositi un editor de text pentru redactarea acestuia, apoi postati-l pe blog prin copy/paste. In felul acesta, va puteti verfica mai usor ortografia si punctuatia. Documentati-va in privinta conventiilor standard atunci cand scrieti despre literatura.
In privinta comentariilor dintr-un blog, incercati sa adaugati conversatiei un plus de valoare. In primul rand, autorul si-a exprimat corect opinia? Daca nu, comentariile voastre ar trebui sa surprinda tocmai aceste omisiuni si sa-i ofere acestuia idei aditionale pentru a fi luate in consideratie.
Ar trebui sa incurajati postarea viitoarelor mesaje, abordand mai \"adanc\" tema. Nimeni nu vrea sa citeasca articole ce cuprind doar aspectele de suprafata ale subiectelor tratate. Comentariile ar trebui sa impulsioneze cititorii sa continue \"investigarile\".
Un comentariu poate indica fraze specifice si probleme generale pe care autorul le poate avea. Scopul aici este de a ajuta autorul sa-si dezvolte un stil de scriere. Incercati intotdeauna sa raspundeti in aceeasi maniera in care ati dori sa primiti raspunsuri din partea altora.
Link-urile sunt extrem de importante in lumea blogurilor. Link-urile va sprijina punctele de vedere. Daca faceti un link catre o sursa, o idee buna e sa si citati din ea.
Scopul unui blog este cel mai adesea popularitatea. Nu e usor sa creezi o comunitate cu un numar larg de utilizatori. Blogurile care devin populare sunt adesea cele care sunt imbunatatite in fiecare zi. Un blog reusit necesita mult timp pierdut in fata calculatorului. Pe de alta parte, un blog va poate oferi o practica buna pentru jurnalism. Sunt destui oameni care fac din asta o afacere. A avea multi vizitatori in cadrul paginii de blog inseamna totodata posibilitati de castig din postarea reclamelor.
Va trebui sa va decideti apoi daca optati pentru un blog gazduit de un site precum TypePad, Blogger, Wordpress sau optati pentru o adresa personala. Daca optati pentru o solutie gazduita, nu o sa aveti libertate deplina in modificarea temei abordate sau in privinta aspectului paginii.
Va regasiti intr-un mediu inchis, insa partea buna este ca nu va revin sarcinile legate de configurarea bazelor de date, totul este facut de site-ul gazda. O solutie gratuita, gazduita, este potrivita pentru incepatori, pentru cei ce vor sa-si adune mai intai gandurile si sa determine in ce masura ideea de a avea propriul blog li se potriveste.
WordPress, Typo, Textpattern sunt doar cateva solutii pentru cei ce vor sa-si creeze propriul blog. Desi trebuie sa munciti putin pentru a crea o baza de date si sa editati niste fisiere de configurare, sunt multe avantaje din abordarea acestei metode. Aveti un control total asupra site-ului: puteti edita temele, puteti folosi plugin-uri. Trebuie sa faceti frecvent back-up la tot ce aveti pe server si de asemenea sa va administrati mai mult paginile. "
Cam asa ne este explicat ce inseamna sa iti faci un blog daca dai un search pe google din curiozitate ( continuarea explicatiei :http://www.legaturi.ro/?page=pgarticole&s=vizualizeaza&id=248 ). De asemenea, ar trebui sa stiti, inainte de a va face un blog care sunt asa numitele "site-uri fantoma" ,site-uri care nu au licenta de genul :http://www.blogulmeu.ro/ .Asadar va recomand cu incredere urmatoarele site-uri:http://www.blogger.com/ http://www.wordpress.com/ http://www.haipa.ro/ http://www.voce.ro/ http://www.ablog.ro/ http://www.nimic.org/. Eu l-am ales pe primul...voi decideti ce vreti;).
Bun...apoi te gandesti pentru ce si pentru cine vrei sa scrii; ce tema alegi; ce subiecte abordezi...bla bla...si te pui pe scris;)

Si ca sa nu mai aberez atat sa trec la explicatia mea..de ce mi-am facut eu blog:) Pai, e 1 mai, nu am plecat la mare (nu-mi place ideea de mare de 1 mai chiar daca se practica de ceva timp, chiar daca e "la moda", chiar daca sunt studenta si...doh...conform traditiei trebuia sa fiu la mare ), am fost putin la un gratar la niste prieteni (ca tot romanul care nu pleaca pe litoral) si m-am intors acasa.Se anunta un spectacol prin crangul din Focsani, dar, sincer, ma enerveaza mirosul de mici si aglomeratia specifica evenimentelor de aces gen asa ca am decis sa-mi iau laptopul in brate si sa fac ceva interesant pentru moment,dar si pentru viitoarele dati cand nu voi avea ce sa fac..si ca mi-am facut blog..din plictiseala deci..pentru mine si ,de ce nu, pentru prieteni apropiati. De mult voiam sa imi gasesc un loc unde sa scriu tot ce imi trece prin cap (ma rog, aproape tot ;)) ) , sa povestesc si sa pun in discutie teme ce-mi imi par interesante si sa ramana undeva( nu doar pe o hartie pe care apoi sa o pierd sau pe o agenda care ar avea acelasi viitor ) sa le pot citi oricand am chef sa-mi amintesc...
Nu obisnuiesc sa fac ce face toata lumea sau sa urmez turma( de obocei evit sa fac asta).Stiu ca anul 2008 e anul blogurilor, insa acesta nu e nici pe departe motivul pentru care mi l-am facut...am zis: din plictiseala fratilor:P decat sa fac altceva mai bine ceva frumos si interesant pntru mine ;))